Депутати Європейського парламенту приймуть резолюцію щодо ситуації в Україні в завершальний день роботи пленарної сесії організації у французькому Страсбурзі.

Як повідомив ІТАР-ТАРС представник Вищого законодавчого органу Євросоюзу, "депутати мають намір дати оцінку системним реформам в Україні і ретельно проаналізувати політичні процеси в країні після виборів у місцеві органи влади".

"Разом з тим, в ЄС зберігається стурбованість відносно можливих порушень в Україні свободи слова і зібрань", - відзначив співрозмовник агентства.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше Посол України при ЄС Костянтин ЄЛІСЄЄВ заявив, що Україна сподівається на збалансовану резолюцію Європарламенту. «На нашу думку, резолюція має бути збалансованою, конструктивною і повинна підбадьорювати Україну для проведення реформ», - сказав він.

Довідка УНІАН. Європарламент планував прийняти резолюцію щодо ситуації в Україні 21 жовтня. Проте за пропозицією групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів голосування двічі переносилося. 21 жовтня - для того, щоб дочекатися проведення місцевих виборів 31 жовтня цього року в Україні, а 10 листопада – через неготовність доповіді спостерігачів Європарламенту за виборами.

Група соціалістів і демократів 13 жовтня цього року підписала меморандум про співпрацю з правлячою в Україні Партією регіонів.

Представники групи народних партій уже звинуватили соціалістів у підіграванні українській влади. Європейські «народники» мають в Україні три «сестринські» політичні сили, що представляють опозицію: партії Юлії ТИМОШЕНКО, Віктора ЮЩЕНКА і Бориса ТАРАСЮКА.