Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що Україна і Росія наближаються до синхронної модернізації своїх економік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЯНУКОВИЧ заявив у своєму вступному слові на четвертому засіданні Українсько-Російської міждержавної комісії, що відбувається зараз в підмосковній резиденції Президента РФ Дмитра МЕДВЕДЄВА.

Глава держави акцентував увагу на тому, що за 9 місяців цього року товарообіг між двома країнами досяг майже 30 млрд. дол.

Відео дня

При цьому В.ЯНУКОВИЧ відзначив позитивну тенденцію наближення цього показника до 40 млрд. за рік, як це було в докризовий період.

«І, природно, 2011 рік у нас має бути ще більш результативним. А для цього ми повинні пам`ятати про те, що активізація нашого діалогу, який почато в році, і його рівень, не повинні знижуватися. Він має тільки збільшуватися», - сказав Президент України.

В.ЯНУКОВИЧ відзначив важливі рішення, які були зроблені в процесі кооперації й активізації співпраці в різних знакових сферах економіки.

Зокрема, він відзначив питання енергетики, зокрема атомної, судно- і авіабудування, а також освоєння космосу.

«Ми домовилися про те, що йтимемо шляхом подальшого зближення наших економік. Таким чином, ми зробимо умови для синхронної модернізації наших економік», - наголосив Президент України.

При цьому він особливо відзначив створення групи високого рівня з питань інтеграційної взаємодії між двома країнами практично за всіма напрямами.

«Переконаний, що цей орган стане ефективним інструментом з втілення в життя спільних стратегічних проектів і вироблення нових ініціатив економічного співробітництва», - заявив В.ЯНУКОВИЧ.