Найближчим часом планується візит до України делегації Китайської Народної Республіки на чолі із лідером КНР ХУ Цзиньтао.

Про це йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ Анатолія МОГИЛЬОВА з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні ЧЖАН Сіюнь, повідомили УНІАН у Департаменті зв`язків з громадськістю МВС України.

“Я буду дуже вдячний, якщо до складу делегації Китаю, яка прибуде в Україну, ввійдуть представники Міністерства громадської безпеки та міліції КНР, щоб ми мали змогу обговорити детальніше питання двосторонньої співпраці. Адже взаємодія наших силових відомств сприятиме тому, щоб захищати своїх громадян”, - зазначив А.МОГИЛЬОВ.

Відео дня

У своєму виступі міністр зупинився на забезпеченні безпеки масових заходів, а саме: досвіді Китаю під час проведення Олімпіади в Пекіні у 2008 році, враховуючи те, що у 2012 році в Україні проходитиме Чемпіонат Європи з футболу, куди прибуде велика кількість вболівальників із усієї Європи.

“Досвід, який має Китай з проведення Олімпіади, нам також необхідний, зокрема, як такі масштабні заходи вдалося провести на досить високому рівні”, - зазначив А.МОГИЛЬОВ.

У свою чергу посол КНР в Україні відзначив, що “на основі тих завдань, які поставили наші Президенти, ми можемо встановити тісні та зрозумілі зв’язки між нашими країнами для їх вирішення”.