Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ готує для розгляду у Верховній Раді проекти законів про державну службу, про центральні органи виконавчої влади, а також зміни до законів про Кабінет міністрів і про боротьбу з корупцією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на засіданні парламенту Представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій МІРОШНИЧЕНКО.

Він також наголосив, що спільним питанням є прийняття закону про доступ до публічної інформації та нової редакції закону про інформацію. Ю.МІРОШНИЧЕНКО також підкреслив, що головна мета адміністративної реформи - «зробити владу доступною, прозорою та ефективною, а також підконтрольною народу».

Відео дня

Ю.МІРОШНИЧЕНКО зазначив, що на першому етапі адміністративної реформи першочергову увагу приділено реформуванню Кабінету міністрів України. Він зазначив, що, зокрема, скасовано урядові комітети, більш ніж на 50% буде скорочено секретаріат КМУ.

Ю.МІРОШНИЧЕНКО сказав, що із 112 центральних органів виконавчої влади створено 63, в тому числі 16 міністерств, 28 служб, 13 агентств і 7 інспекцій. За його словами, у міністерствах запроваджується посада керівника апарату – заступника міністра. «При цьому у міністра залишається два заступники з політичним статусом», - додав Ю.МІРОШНИЧЕНКО.

Він зазначив, що міністерства будуть розробляти стратегію діяльності, агентства - управляти державним майном, природними ресурсами, реалізовувати проекти, служби - надавати послуги громадянам та юридичним особам, а інспекції здійснюватимуть контроль в інтересах громадян.