Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє, що розширення обріїв зовнішньої політики України має відбуватися на засадах прагматизму, економізації та позаблоковості.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив у своєму виступі на нараді з керівниками закордонних дипломатичних представництв України, яка відбулася сьогодні в Києві.

«Особливо цінними вважаю досягнення нашої зовнішньої політики в європейській інтеграції України. Наші відносини стали більш прагматичними. Ми наповнили їх конкретним змістом», - заявив глава держави.

Відео дня

При цьому він особливо відзначив позитивні наслідки приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства та отримання Плану дій щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

«Поза всяким сумнівом, життєво важливим для України буде суттєве покращення відносин України з Росією», - також зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

Окрім цього, Президент акцентував увагу на вагомому економічному ефекті, що вдалося досягти завдяки відновленню стратегічного партнерства з РФ.

Глава держави також високо оцінив налагодження новою українською владою спільної мови із США.

«На сьогодні ми чітко знаємо у чому в нас спільний інтерес з Америкою. Це розвиток демократії, нерозповсюдження зброї масового знищення, інвестиції», - сказав Президент.

В.ЯНУКОВИЧ також наголосив, що впродовж поточного року Україна почала говорити із світом найбільш універсальною мовою – мовою прагматизму.

«Китай був лише першою ластівкою розширення обріїв зовнішньої політики України. Попереду зустрічі з іншими країнами, які визначають обличчя нового багатополярного світу. Зокрема, йдеться про Японію, Індію, Туреччину, Бразилію, Мексику, Індонезію», - зазначив В.ЯНУКОВИЧ, підкресливши, що в результаті Україна почала краще сприйматися в світі.

«Розширення обріїв зовнішньої політики України має відбуватися паралельно із корекцією її ідеології, яка має базуватися на трьох стовпах: прагматизмі, економізації та позаблоковості», - резюмував Президент.