Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від Партії регіонів Юрій МІРОШНИЧЕНКО вважає, що влада має вибачитися перед лідером партії "Батьківщина" Юлією ТИМОШЕНКО, якщо її провина не буде доведена.

Про це він заявив у п’ятницю ввечері в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер", відповідаючи на запитання, чи посадять Ю.ТИМОШЕНКО до в`язниці.

"Якщо буде доведена провина - зобов`язані посадити, якщо не буде доведена - повинні вибачитись. І не знаю, зросте рейтинг чи ні, але повинні будуть принести свої вибачення людині, яка не є винною", - сказав Ю.МІРОШНИЧЕНКО.

Відео дня

Водночас він відмовився прогнозувати ймовірність доведення провини Ю.ТИМОШЕНКО. За словами депутата, він би був поганим правником, аби вдався до прогнозів. "Я вважаю, що політики повинні нести політичну відповідальність", - сказав Ю.МІРОШНИЧЕНКО.

При цьому він запевнив, що кримінальна справа проти Ю.ТИМОШЕНКО не є політичною. "Той факт, що відбувається аудит влади, для демократичних країн є нормальним, але те, що, на жаль, у нашій країні політики, незважаючи на те, порушували вони закон чи не порушували, продовжують свою політичну діяльність, це є українська практика, і вона має залишитися в минулому", - додав він.