Італія запропонувала Єгипту інноваційну ідею створення в Червоному морі в районі узбережжя Шарм-еш-Шейха електромагнітного щита для відлякування акул.

Як передає сайт Youm7, за словами фахівців, такий спосіб порятунку туристів від морських хижаків не вплине на морське судноплавство, а також є абсолютно безпечним як для людей, так і для довкілля.

За інформацією розробників ідеї "щита від акул", поширювані спеціальною технікою електромагнітні хвилі точково діятимуть на акул, відлякуючи їх від узбережжя.

Відео дня

Цей спосіб вже успішно випробувано на пляжах Південно-Африканської Республіки та Австралії. Єгипетські чиновники також зацікавилися цією ідеєю. Передбачається, що електромагнітний щит буде найближчим часом протестовано в Червоному морі в затоці Набак і у водах заповідника Рас-Мухаммед.

На початку грудня в районі Шарм-еш-Шейха було зафіксовано 5 нападів акул на відпочиваючих. В результаті серйозно постраждали троє російських туристів і один громадянин України. 5 грудня 70-річна туристка з Німеччини загинула в результаті нападу акули поблизу пляжу фешенебельного готелю Hyatt Regency в бухті Наама-Бей.