Лідер партії "Батьківщина" Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що участь Президента Віктора ЯНУКОВИЧА у Міжнародному економічному форумі в Давосі не принесе користі економіці України.

Як повідомляє сайт Ю.ТИМОШЕНКО, про це вона заявила сьогодні перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури.

"Україні сьогодні не довіряють, і поїздка ЯНУКОВИЧА в Давос - це, по суті, викидання грошей на вітер, тому що його авторитету немає для того, щоб залучати в Україну інвестиції на таких форумах, як Давос", - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що економічна політика нинішнього уряду, підконтрольного Президенту, призвела до зниження рейтингу України в міжнародних оцінках.

"Президент України поїхав в Давос на фоні такої безпрецедентної корупції, яка відбувається в Україні, на фоні того, що ключові міжнародні агенції знизили Україні рейтинг економічних свобод на 12 позицій, і тепер Україна посіла останнє місце в Європі і одне з останніх місць у світі. Він поїхав в Давос на фоні того, що порівняно з останнім докризовим 2008 роком іноземні інвестиції в українську економіку знизилися більше, ніж у два рази. Це говорить про те, що в Україні знищені останні економічні свободи - останні умови для внесення інвестицій, в тому числі великими міжнародними компаніями", - переконана Ю.ТИМОШЕНКО.