Печерський районний суд Києва продовжив термін утримання колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія ЛУЦЕНКА під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, такий висновок можна зробити з того, що Ю.ЛУЦЕНКА, якого доправили в зал судових засідань, вивезли після закінчення судового засідання в спецавтомобілі у супроводі патрульного джипа спецпідрозділу МВС "Беркут".

У той же час суд заборонив представникам ЗМІ (навіть тим, які були без фото-, відеоапаратури) бути присутнім в залі засідань під час оголошення рішення.

Відео дня

У свою чергу, після завершення судового засідання слідчий Генеральної прокуратури Сергій ВОЙЧЕНКО на питання журналістів, яке рішення прийняв суд, з посмішкою відповів: "Законне".

Також слід зазначити, що на судовому засіданні був відсутній адвокат Ю.ЛУЦЕНКА Ігор ФОМІН. У телефонній розмові з кореспондентом УНІАН він сказав, що тільки за 10-15 хвилин дізнався від представників Генпрокуратури про те, що сьогодні о 12.00 повинно початися судове засідання у справі Ю.ЛУЦЕНКА. "Я фізично не встиг би на нього", - сказав адвокат.

У той же час в прес-службі Генеральної прокуратури із цього приводу нині не надають жодної інформації і коментарів.

Як повідомляв УНІАН, Ю.ЛУЦЕНКО був затриманий 26 грудня 2010 року підрозділом СБУ "Альфа" біля його будинку в Києві.

Ю.ЛУЦЕНКУ було висунено звинувачення у скоюванні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 Карного кодексу України (заволодіння державним майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) і ч. 3 ст. 365 УК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

27 грудня Генеральна прокуратура повідомила, що порушила щодо Ю.ЛУЦЕНКА ще одну карну справу - за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим станом) Карного кодексу України.

29 грудня адвокат заявив, що Ю.ЛУЦЕНКУ висунено звинувачення у зловживанні владою у новій кримінальній справі, порушеній у, результаті розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора ЮЩЕНКА. Як повідомив адвокат, із справи про отруєння В. ЮЩЕНКА виділений окремий епізод, щодо якого порушена кримінальна справа, і Ю.ЛУЦЕНКУ висунено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Карного кодексу України.

Ю.ЛУЦЕНКО перебуває у Лук'янівському СІЗО.

26 січня І.ФОМІН повідомив, що Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу проти екс-міністра внутрішніх справ України у зв'язку з нецільовим використанням бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" у 2009 році.

Усі три справи об'єднані в одну, матеріали справи складають 48 томів.

З 31 січня Ю.ЛУЦЕНКО разом з адвокатом почали знайомитися з матеріалами справи.