Держави - учасники НАТО не змогли домовитися про взяття на себе командування військовою операцією в Лівії.

Як передає «Газета.Ru», на нараді, яка тривала три дні, 28 представників країн НАТО не змогли дійти згоди щодо участі в лівійському конфлікті.

«Жодного рішення про що-небудь», - заявив агентству Reuters після засідання американський дипломат, ім`я якого не називається.

Відео дня

Він уточнив, що ключовою проблемою було ставлення до операцій «по захисту цивільного населення Лівії».

Раніше Німеччина категорично відмовлялася від участі у будь-яких військових діях в Лівії, а турецький прем`єр-міністр Реджеп ЕРДОГАН заявив, що Туреччина ніколи не буде направляти зброю на лівійський народ.

Найближчого вівторка у Лондоні має відбутися засідання коаліції щодо подальших дій у Лівії.

Як повідомляв УНІАН, міжнародна коаліція розпочала операцію в Лівії 19 березня. ВПС і ВМС Франції, Великої Британії і США почали обстріл і бомбардування об`єктів лівійських сил ППО і позицій військ лівійського лідера Муамара КАДДАФІ. Операція в Лівії санкціонована ООН: вона почалася після того, як лівійська влада відмовилася припинити вогонь на вимогу резолюції Ради Безпеки ООН від 17 березня.

На даний час в операції у Лівії беруть участь 13 держав - 11 західних країн, а також Румунія і Катар. Крім того, про готовність взяти участь у бомбардуваннях заявили Об`єднані Арабські Емірати.

Водночас у деяких країнах удари коаліції визнали невибірковим застосуванням сили. Про те, що учасники операції в Лівії вийшли за рамки повноважень, наданих їм резолюцією ООН, заявило, зокрема, керівництво Ліги арабських держав. Про свій жаль після початку операції заявили також у Китаї та Росії.