Варшава. На саміті «Східного партнерства» 29-30 вересня у Варшаві польська влада планує запропонувати ініціативу, яка сприятиме реалізації реформ в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Міколай ДОВГЕЛЕВИЧ на конференції, присвяченій польським пріоритетам під час головування в ЄС.

Заступник глави МЗС не уточнив, про яку ініціативу йдеться, зазначивши лише, що вона стосується «європейських амбіцій України та Молдови, яка допоможе країнам здійснювати реформи».

Відео дня

М. ДОВГЕЛЕВИЧ також відзначив прогрес у переговорах між Україною та Євросоюзом щодо підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, висловивши сподівання, що переговори вдасться завершити до 2012 року.

У той же час він звернув увагу на те, що європейські політики стежать за судовими процесами над українськими опозиціонерами. "Україна і ЄС повинні сповідувати спільні цінності не тільки в економічній сфері, але і в питаннях демократії", - зазначив М. ДОВГЕЛЕВИЧ.

Він також запевнив, що Київ і Кишинів можуть розраховувати на допомогу Польщі у лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Як повідомляв УНІАН, глава МЗС Польщі Радослав СІКОРСЬКИЙ минулого тижня заявив про намір польської влади на саміті «Східного партнерства» у вересні добиватися для України певної перспективи членства в ЄС.