Євросоюз розглядає доцільність застосування нових санкції проти Сирії.

Про це повідомила сьогодні голова дипломатії ЄС Кетрін ЕШТОН, передає РІА «Новости».

"Ми продовжили розгляд санкцій", - сказала К.ЕШТОН журналістам після завершення чергової зустрічі в Брюсселі глав МЗС 27 країн ЄС, яка проходила під її головуванням

Відео дня

За словами глави дипломатії ЄС, ця регіональна організація має намір чинити максимальний політичний і економічний тиск на офіційний Дамаск, щоб домогтися припинення насильства щодо цивільного населення і сприяти загальнонаціональному діалогу в ім`я демократичних перетворень.

Як повідомлялося, заворушення у Сирії почалися у середині березня в місті Дераа на півдні країни і швидко перекинулися на інші регіони. За цей час у зіткненнях з силами безпеки загинули, за даними сірійських правозахисників, понад тисяча осіб.

ЄС на знак засудження репресій, що тривають у Сирії, ввів заборона на поставки до цієї країни зброї і поліцейської техніки, а також заборонив в`їзд на свою територію представників вищого сирійського керівництва на чолі з президентом і заморозив їх фінансові активи в Європі. У липні Євросоюз схвалив новий пакет санкції, який розширить обмежувальні заходи проти сирійської влади. До нього увійшли чотири сирійські компанії, пов`язані з силовими структурами країни, а також сім посадовців, які, на думку ЄС, несуть відповідальність за застосування насильства проти мирного населення.