Засідання Печерського суду у справі Юлії Тимошенко, призначене на 11 жовтня, розпочнеться о 9.00, повідомили УНІАН у суді.

Планується, що на цьому засіданні суддя Печерського районного суду Києва Родіон КІРЄЄВ почне зачитувати вирок по т. зв. "газовій справі".

Нагадаємо, 30 вересня Р.КІРЄЄВ оголосив перерву в засіданні "орієнтовно до 11 жовтня", не сказавши точного часу початку засідання. Тоді ж суддя прийняв рішення, що на оголошення вироку в зал судових засідань будуть допущені лише журналісти. Іншим особам, у тому числі народним депутатам, суддя не дозволив бути присутніми на оголошенні вироку, пославшись на те, що нардепи систематично порушують порядок у залі суду. Ще раніше суддя дозволив пряму відеотрансляцію оголошення вироку.

Відео дня

Сьогодні захист Ю.Тимошенко повідомив, що у них немає інформації про точну дату і час винесення вироку.

Народні депутати також заявили, що заборона на присутність у залі суду порушує їхні права і вони мають намір спробувати все-таки взяти участь у завтрашньому засіданні. Опозиція також закликала своїх прихильників прийти до будівлі суду.

У свою чергу в Головному управлінні МВС України в Києві сказали, що якщо народні депутати з опозиційних фракцій спробують порушити встановлену суддею заборону на присутність у залі суду будь-яких осіб, крім журналістів, «не виключено, виникнуть деякі ускладнення під час охорони громадського порядку».

З 30 вересня по 10 жовтня включно суддя перебуває у дорадчій кімнаті, готуючись до винесення вироку у справі про звинувачення екс-прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.