Європейська Комісія розраховує, що остаточне рішення у справі Юлії ТИМОШЕНКО буде після апеляції, а також процесу декриміналізації.

Про це, коментуючи вирок по справі екс-прем'єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО, заявив член Єврокомісії з питань розширення і політики європейського сусідства Штефан ФЮЛЕ у Брюсселі.

"Ніхто не може потрапити у в'язницю на основі вже застарілого законодавства. І рішення, поза сумнівом, має бути знайдене", - цитує Ш.ФЮЛЕ "Українська правда".

Відео дня

"Має місце паралельний процес декриміналізації певної кількості статей, які лежать в основі процесу проти Ю. ТИМОШЕНКО", - сказав Ш.ФЮЛЕ.

"Також ще не закінчився процес апеляції. Я буду за цим уважно стежити. Ми все ще віримо, що рішення може бути знайдене", - заявив він.

Ш.ФЮЛЕ також повідомив, що пізніше сьогодні буде офіційна реакція Європейської Комісії. Ш. ФЮЛЕ додав, що у тому числі від демократичної ситуації в Україні залежить доля угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 жовтня 2011 року, Печерський районний суд Києва оголосив постанову про засудження екс-прем'єр-міністра Ю.ТИМОШЕНКО до семи років позбавлення волі без подальшого права обіймати державні посади упродовж трьох років. Суд також задовольнив цивільний позов НАК "Нафтогаз України", який вимагав від Ю.ТИМОШЕНКО компенсації збитку, нанесеного компанії у результаті підписання угод у січні 2009 року в сумі 1,516 млрд. грн.