Радник Президента Ганна ГЕРМАН заявляє, що 19 грудня Віктор ЯНУКОВИЧ зробить крок, який «найбільше відповідатиме національним інтересам України».

Про це вона сказала в інтерв’ю УНІАН, коментуючи повідомлення ЗМІ про можливу участь В.ЯНУКОВИЧА у засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС), яке відбудеться 19 грудня у Москві.

«Треба зважати на ту обставину, що зараз визначальний етап переговорів України з ЄС та Російською Федерацією. І так буває у подібних випадках, що на дипломатичній шахівниці доводиться робити несподівані ходи. І не завжди можна і треба їх пояснювати», – сказала радник Президента.

Відео дня

За її словами, суспільству «треба просто вірити Президентові». «Вірити, що він робить усе, аби вибороти для своєї країни найкращі умови, і що Президент зробить крок у той бік, який найбільше відповідатиме національним інтересам України», – заявила Г.ГЕРМАН.

Як повідомлялося, деякі ЗМІ з посиланням на джерело в секретаріаті ЄврАзЕС поширили інформацію про те, що В.ЯНУКОВИЧ візьме участь у 32-му засіданні Міждержавної ради ЄврАзЕС 19 грудня. Водночас цього дня в Києві заплановано проведення саміту Україна – ЄС, де очікується парафування Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

У секретаріаті ЄврАзЕС УНІАН повідомили, що не поширювали таку інформацію; запрошення В.ЯНУКОВИЧУ надсилали, але про його участь «потрібно уточнювати в Адміністрації Президента України».