Печерський районний суд Києва амністував колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена КОРНІЙЧУКА.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні ухвалила головуюча в судовому процесі суддя Оксана ЦАРЕВИЧ, задовольнивши таким чином відповідне клопотання Є.КОРНІЙЧУКА та його адвокатів.

Як повідомляв УНІАН, кримінальна справа стосовно Є.КОРНІЙЧУКА була порушена Генпрокуратурою 22 грудня 2010 року за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків). Колишньому першому заступнику керівника Мін’юсту висунуто звинувачення у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель.

Відео дня

Разом з тим 30 листопада Генеральна прокуратура України змінила Є.КОРНІЙЧУКУ статті звинувачення на більш м`які.

Зокрема, сторона звинувачення попросила суд змінити кваліфікацію злочину, скоєного Є.КОРНІЙЧУКОМ, з ч.3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків), ч.2 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України на ч.1 ст.365 і ч.1 ст.366, за що передбачено максимальне покарання до 5 років позбавлення волі.

Перекваліфікацію злочину представник прокуратури пояснив тим, що під час досудового слідства не було доведено причинно-наслідковий зв`язок дій Є.КОРНІЙЧУКА з завданою ним шкодою.

7 грудня адвокати Є.КОРНІЙЧУКА звернулися до суду з проханням амністувати їхнього підзахисного і закрити його справу.