Міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО не виключає, що угода про асоціацію між Україною та ЄС не буде парафована на саміті 19 грудня.

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу «Інтер» у п’ятницю ввечері.

«Ми готові до парафування, але таке враження виникає, що навіть технічно європейська сторона не готова сьогодні», - сказав К.ГРИЩЕНКО.

Відео дня

При цьому він зауважив, що «всі зацікавлені, щоб на якомусь етапі, можливо не 19-го, трошки пізніше, але ця угода була парафована».

К.ГРИЩЕНКО наголосив, що текст угоди сторони в принципі погодили, і «цей текст є вигідним для України та ЄС».

Говорячи про фіксування в угоді перспективи членства України в ЄС, К.ГРИЩЕНКО зазначив, що сторони ще працюють над цим.

«Ми не хочемо бути в ситуації, коли ми 60 років будемо вести переговори про інтеграцію до ЄС. Ми хочемо розуміти, де ми є, що нам треба зробити, яким чином ми маємо поетапно просуватися до мети - повноправного членства, і що для цього потрібно зробити не тільки нам, але й нашим партнерам», - наголосив К.ГРИЩЕНКО.

Водночас він заявив, що "угода про асоціацію не є подарунком Україні.

Говорячи про те, наскільки справа екс-прем’єра Юлії ТИМОШЕНКО впливає на хід переговорів з ЄС щодо угоди про асоціацію, К.ГРИЩЕНКО зазначив, що європейська сторона постійно порушує цю тему, й Україна готова відповідати на питання, які виникають в цьому зв’язку.

«Це не повинно бути проблемою в наших відносинах з точки зору вирішення тих проблем, які насправді на довгі роки вирішують наші взаємні відносини", - вважає міністр закордонних справ.