Онук британської королеви, принц Вільям не приїде в Україну на Чемпіонат Європи з футболу і не буде присутній на матчах збірної Англії.

Про це повідомила лондонська недільна газета "Дейлі телеграф", передає ІТАР-ТАСС.

Принц Вільям є президентом Футбольної асоціації Англії. Заснована восени 1863 року, вона здійснює загальне управління англійським футболом.

Відео дня

Очікувалося, що принц Вільям як глава Футбольної асоціації буде присутній на матчах збірної Англії, котрі відбудуться в червні в Донецьку і Києві. Проте зараз стало відомо, що він не приїде в Україну.

"Відсутність Вільяма стане ще одним ударом по Євро-2012 після того, як ряд європейських лідерів заявили, що мають намір бойкотувати ігри у зв'язку з повідомленнями про порушення прав людини стосовно Юлії Тимошенко", - підкреслює газета.

Тим часом у палаці стверджують, що нинішнє рішення принца "ніяк не пов'язане з політичною ситуацією, що склалася в Україні".

Проте "Санді телеграф" повідомляє, що екс-прем'єр-міністр Ю.Тимошенко, котра відбуває 7-річний тюремний строк, надіслала спеціальне послання лідерам Європи, в якому закликала їх "посилити тиск на уряд України в період перед початком Євро-2012".