Президент України Віктор Янукович планує сьогодні відвідати Російську Федерацію для участі в неформальному саміті Співдружності Незалежних Держав.

Під час заходу передбачається, зокрема, обмін думками щодо ключових напрямів розвитку СНД, актуальних питань багатостороннього співробітництва та інших тем, що становлять взаємний інтерес для держав - учасниць Співдружності.

Як повідомляла прес-служба Президента з посиланням на главу Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна, у Москві відбудеться спілкування глави держави зі своїми колегами, під час якого обговорюватимуться ключові напрями двосторонньої взаємодії в контексті активізації подальшої співпраці.

Відео дня

У матеріалах прес-служби Кремля до неформального засідання Ради глав держав СНД, які має в своєму розпорядженні УНІАН, говориться, що під час неформального засідання Ради глав держав СНД буде розглянутий хід ратифікації Договору про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності.

«Значною подією стало підписання в жовтні минулого року нового Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД, який покликаний замінити собою цілий ряд багатосторонніх і двосторонніх угод. Новий договір, який враховує норми і правила СОТ, має стати реальним інструментом активізації торговельно-економічної співпраці держав Співдружності на основі єдиних і транспарентних правил. 1 квітня Російська Федерація завершила процедуру ратифікації договору. Під час майбутньої неформальної зустрічі глави держав Співдружності планують обговорити хід виконання аналогічних процедур у країнах СНД», - сказано в повідомленні.

Наголошується, що значну увагу планується приділити поглибленню процесів економічної інтеграції на просторі Співдружності.

Глави держав СНД візьмуть участь в неформальному засіданні на запрошення Президента РФ Володимира Путіна.

Прес-служба Кремля повідомляє, що неформальні зустрічі лідерів країн СНД, в якому цього року головує Туркменістан, стали щорічною традицією. Попередній неформальний саміт, присвячений 20-річчю СНД, відбувся 20 грудня 2011 року в Москві.

Очікується, що з урахуванням неформального характеру майбутньої зустрічі, що не припускає фіксованого порядку денного, глави держав проведуть обмін думками з ключових напрямків діяльності і розвитку Співдружності, перспектив подальшого розширення багатопланової співпраці в рамках СНД.

Літак глави Української держави прибуде до Москви після обіду. Увечері після саміту В.Янукович планує повернутися до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Янукович: газове питання вирішиться найближчим часом

Небоженко: не виключено, що Росія змусить підписати Україну угоди, подібні до харківських

Підтримка Росією Тимошенко свідчить, що зниження ціни на газ не буде - політолог