Москва. Президент України Віктор Янукович запропонував Президенту Росії Володимиру Путіну здійснити державний візит до України, під час якого відвідати Чорнобильську зону, де споруджується новий саркофаг над 4-м блоком ЧАЕС.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це В.Янукович сказав перед початком неформального саміту глав держав СНД у Москві.

«Я, Володимире Володимировичу, хочу вам запропонувати - прийшов час державного візиту (Президента Росії) до України. По-моєму, з 96-го року не було державного візиту», - сказав В.Янукович.

Відео дня

Він відзначив, що під час такого візиту В.Путін як Президент країни, що активно бере участь в будівництві саркофага, міг би відвідати ЧАЕС.

«Олександр Григорович (Лукашенко) пропустив – зробив прогул, також вас запрошую приїхати. Може б ми всі разом зібралися і знайшли привід. Це було б дуже добре», - сказав він.

В.Янукович також подякував президентам Росії, Білорусі, Казахстану і Туркменії за свої внески до фонду будівництва саркофага.

Він зазначив, що подолання наслідків аварії на ЧАЕС вимагає консолідації загальних зусиль на регіональному і глобальному рівні.

«Ми відкрили початок будівництва цього року і плануємо завершити будівництво до кінця 2014 року проекту «Укриття». Це унікальний об'єкт. Я розумію, що це не те місце, куди треба прагнути здійснювати екскурсії, але при нагоді... хочу сказати, що там зроблена величезна робота і створені всі умови, щоб подивитися», - сказав він.