В аеропорту «Київ» пасажир «замінував» літак.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у м. Києві, сьогодні о 10.10 по спецлінії «102» надійшло повідомлення про замінування в аеропорту «Київ» літака Airbus-320, який мав виконувати рейс до Польщі.

Один із пасажирів, громадянин Польщі, перебуваючи на борту літака, повідомив стюардесу про наявність підозрілого предмету.

Відео дня

На місце події одразу виїхали керівництво столичної міліції, слідчо-оперативні групи, працівники вибухотехнічних та пожежо-технічних служб.

Було встановлено, що один з пасажирів рейсу під час посадки на літак, що відлітав до Польщі, повідомив стюардесі, що в літаку знаходиться підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій.

З дотриманням всіх заходів безпеки правоохоронці провели евакуацію 163 пасажирів та 7 членів екіпажу літака Airbus-320, які на той момент уже зайняли свої місця для відправки літака сполученням «Київ-Катовіце».

Правоохоронці провели детальний огляд повітряного судна, пасажирів, багажу, вантажу та ручної поклажі.

У результаті огляду вибухонебезпечних предметів та речовин виявлено не було.

По закінченні перевірки, з затримкою на 5 годин, літак вилетів до Польщі.

Вжитими заходами правоохоронцями було встановлено, що безпідставне повідомлення про заснування надав іноземний громадянин. Перевірка за даним фактом триває.