Варшава. Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає складною підтримку демократії та інтеграції України із Європейським Союзом за умов, які зараз панують в країні.

Про це Б.Коморовський сказав в інтерв'ю Польському радіо.

Президент Польщі зазначив, що Євросоюз може ратифікувати та підписати парафований у березні Договір про асоціацію з Україною за умови "схвалення політичної практики в Україні, котра зараз викликає сумніви".

Відео дня

За словами Б.Коморовського, якого цитує його офіційний веб-сайт, українська влада нині має альтернативу інтеграції з Євросоюзом - вступ до створеного Російською Федерацією разом з Білоруссю та Казахстаном Митного союзу.

"Це для нас, поляків, є складним викликом: як підтримувати демократію в Україні та еволюцію системи у доброму напрямку, не втрачаючи шансів на інтеграцію України із Західним світом та утримуючи її від спокуси інтеграції зі Східним світом", - сказав він.

Б.Коморовський також висловив думку, що українці поступово об'єднуються в один народ - без поділу на східну та західну частину - про що, зокрема, може свідчити поява нових політичних партій.

"Ми пов'язуємо великі надії з цим процесом", - сказав Президент Польщі.

Він відзначив покращення взаємних польсько-українських відносин, назвавши одним із прикладів тісного співробітництва відкриття меморіалу загиблих полякам у Биківні під Києвом, а також все більший товарообіг між країнами.

Як повідомляв УНІАН, 20-21 вересня Президент Польщі Б.Коморовський перебував з першим державним візитом в Україні.

Глава польської держави разом з чиновниками та дипломатами інших 27 держав Європейського Союзу закликають українську владу звільнити ув'язнену вже більше року екс-главу уряду України Юлію Тимошенко, називаючи її справу "політично вмотивованою" та такою, що перешкоджає інтеграції України з ЄС.

Вони також заявляють, що майбутні відносини Української держави із Західним світом залежатимуть від чесності запланованих на 28 жовтня цього року парламентських виборів.