Міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс сьогодні заявив про необхідність посилити відбір кадрів для дипломатичної роботи після кризи, що вибухнула в країні після "шпигунського скандалу".

Як повідомляють РІА «Новости», високопоставлений бельгійський дипломат підозрюється в шпигунстві на користь Росії. Федеральна прокуратура Бельгії вже проводить розслідування відносно 57-річного уродженця Брюгге, який трохи більше року тому був відсторонений від службових обов'язків і відкликаний з Копенгагена, де він працював.

За словами глави МЗС Бельгії, до контролю за відбором кадрів для бельгійської дипломатії слід також підключити Службу безпеки Бельгії.

Відео дня

За інформацією ЗМІ, бельгійський дипломат, який працював віце-консулом і консулом в Лагосі, Алжирі, Лісабоні, Токіо, Нью-Йорку, Нью-Делі і Копенгагені, протягом 20 років перебував у контакті з російськими спецслужбами і, зокрема, постачав їх інформацією про "вузькі місця" для виготовлення фальшивих посвідчень особи для російських розвідників.

"Ми підтверджуємо, що ведеться судове розслідування стосовно бельгійського дипломата, підозрюваного в шпигунстві, хабарах і порушенні професійної таємниці", - заявив, зі свого боку, федеральний прокурор Бельгії Йохан Делмюлле.