Враховуючи переобрання президента США Барака Обами, надалі слід чекати систематизації відносин Вашингтона і Києва. Таку думку висловив УНІАН директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

На його думку, «інтерес США до України виникає епізодично. До того ж він недостатньо артикульований і активізований. Нинішній адміністрації Обами важливі питання безпеки, зокрема в Європі, і стримування Росії. Україна - лише частина цієї системи».

В.Кулик не виключає, що «зараз з'явиться чіткіший економічний напрямок у відносинах з Києвом: просування на вітчизняний ринок американських компаній і створення для них сприятливого інвестклімату. Це і буде ключовим питанням діалогу України та США. Більше будуть говорити про бізнес, регуляторну політику і т.і.».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, чинний президент США Барак Обама переміг на президентських виборах, набравши 303 голоси виборців. Республіканець Мітт Ромні, який набрав 203 голоси (для перемоги необхідно набрати 270 голосів з 538), визнав поразку і привітав Б.Обаму з переобранням на другий строк. Демократи зберігають більшість в Сенаті США, а республіканці продовжать контролювати Палату представників.

Читайте докладніше в публікації на нашому сайті.