Президенти Польщі та США Броніслав Коморовський і Барак Обама обговорили перспективи наближення України до Заходу після останніх парламентських виборів.

Як повідомляє Польське радіо, у неділю ввечері відбулася телефонна розмова президентів Польщі і США. Як повідомив міністр з Канцелярії польського Президента Яромір Соколовський, Б.Обама у телефонній розмові привітав Президента Польщі Б.Коморовського з нагоди Свята незалежності й попросив передати вітання усім полякам.

Польський Президент «подякував американському президентові за пам’ять і нагадав, що на момент повернення у Польщі незалежності, 94 роки тому, США були на боці поляків». Також, додав Я.Соколовський, «Б.Коморовський привітав Б.Обаму з перемогою на президентських виборах і висловив надію на подальше поглиблення польсько-американських відносин, особливо в галузі економіки».

Відео дня

До того ж Я.Соколовський додав, що темою розмови Б.Коморовського і Б.Обами була також перспектива наближення України до Заходу після останніх парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес та вибори: переділ не очікується, але конфліктів не уникнути