Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський наголошує, що питання про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану перебуває поза законом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на Першій конференції Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства.

«Що стосується вступу (до Митного союзу - УНІАН) - це поза законом», - сказав В.Хорошковський.

Відео дня

Він нагадав, що в національному законодавстві чітко визначена європейська перспектива України.

За словами першого віце-прем'єра, «усі, хто не виконує законодавство про європейську інтеграцію, ясна річ, перебувають, - поза законом».

Водночас В.Хорошковський зауважив, що Україна не може відмовлятися від взаємовигідних економічних зв'язків зі своїми східними партнерами.

«Економіку ніхто не відміняв, і їсти хочеться щодня. А це означає, з економічного погляду ми не можемо на сьогодні закрити ту історію, той досвід і ті напрацювання, які в нас є в економічній сфері з нашими східними партнерами, і сказати: «Вибачте, ми до вас повертаємося спиною і працюємо лише в одному напрямку», - зазначив В.Хорошковський.

Він наголосив, що це недалекоглядна політика, оскільки співпрацювати необхідно з усіма країнами, і особливо актуальним це питання стає під час світової економічної кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Україна запровадила більше обмежень для країн МС, ніж «трійка» проти неї, заявляють в ЄЕК

Митний союз використовує співробітництво за формулою «3 +1», але не з Україною - Єльченко

МЗС Росії: Україну ніхто не тягне до Митного союзу

МЗС стверджує: пріоритетом для України є ЄС, а не Митний союз

У Росії сподіваються, що криза в Євросоюзі підштовхне Україну до МС