Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи)».

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон, що передбачає обов’язкове персональне голосування кожного народного депутата, був ухвалений Верховною Радою VІ скликання на засіданні 6 грудня.

Відео дня

Згідно з цим законом, що був запропонований депутатом від Партії регіонів, перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата і підтвердження своєї присутності підписом власноруч.

У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи у такий спосіб, що унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

Відкрите голосування здійснюється кожним народним депутатом особисто за допомогою електронної системи у такий спосіб, що унеможливлює голосування замість народного депутата іншою особою.

Результати голосування фіксуються поіменно, зокрема з можливим роздрукуванням результатів голосування кожного народного депутата.

На вимогу народних депутатів результати голосування можуть висвітлюватися на інформаційному табло електронної системи в залі засідань за фракціями.

Голосування на пленарному засіданні ВР здійснюється народними депутатами шляхом подачі голосів «за», «проти» або «утримався». Ухилення від голосування народними депутатами, які зареєструвалися на відповідному пленарному засіданні, не допускається.

Крім того, законом передбачено, що на пленарному засіданні народний депутат не повинен перешкоджати розгляду питань порядку денного, зокрема шляхом блокування трибуни, перешкоджання роботі головуючого на пленарному засіданні, а також голосуванню інших народних депутатів.

Закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.