Брюссель. Європарламент хоче посилити діалог щодо лібералізації віз із Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться в узгодженому групами Європарламенту проекті резолюції щодо ситуації в Україні, текст якого має УНІАН.

"(Європарламент – УНІАН) вітає підписання зміненої угоди про спрощення оформлення віз між Європейським Союзом та Україною, яка вводить чітке поліпшення у видачі віз для українських громадян, порівняно з нині чинною угодою; закликає Раду покращувати діалог ЄС-Україна з лібералізації віз напередодні саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі в листопаді 2013 року", - написано в пункті 13 проекту резолюції.

Відео дня

Депутати також планують закликати Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон та комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана Фюле прискорити співпрацю з Україною на благо українських громадян, зокрема щодо питань діалогу з лібералізації віз.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ввечері депутати Європарламенту планують обговорити ситуацію в Україні. Голосування за проект резолюції має відбутися завтра, 13 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Євросоюзі сподіваються, що саміт з Україною відбудеться на початку 2013 року

ЄС підтверджує намір про запровадження безвізового режиму з Україною

Ештон висловлює готовність провести саміт Україна-ЄС влітку 2013

Ештон сподівається на підписання угоди з Україною в листопаді

МЗС: Євросоюз повинен ввести безвізовий режим з Україною раніше, ніж з Росією