Компроміс із вирішення всіх спірних питань двосторонніх відносин Україна та Росія повинні знайти до середини 2013 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив Посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

«Запасу міцності на сьогоднішній день такого, який міг би дозволити нам максимально довго, не поспішаючи аналізувати поточний порядок денний і знаходити рішення, такого запасу міцності у нас немає. Тому, за моїми оцінками, коли якимось рішенням судилося відбутися, то вони повинні відбутися в першій половині наступного року», - сказав М.Зурабов.

Відео дня

Він зазначив, що 20 грудня в ході прес-конференції Президент РФ Володимир Путін позитивно оцінив українсько-російські відносини.

«Президент Російської Федерації, по-перше, сказав про те, що він вважає, що сьогоднішній рівень українсько-російських відносин характеризується, по-перше, близьким партнерством, по-друге, наявністю дружніх відносин особистого характеру, які дозволяють розраховувати на те, що з тих проблем, за якими сьогодні Росія та Україна ще не знайшли вирішень, які б влаштовували обидві сторони, можливий вихід на компромісні рішення», - сказав М.Зурабов.

При цьому він підкреслив, що хоч би які політичні компроміси були знайдені, вони повинні бути в перспективі ратифіковані парламентами обох країн.

«Наскільки в парламентах двох країн можлива розсудлива, грунтовна й кваліфікована робота з мінімальним політизуванням – нам належить зрозуміти це найближчим часом», - сказав М.Зурабов.