14 січня 2013 року у м. Чернівці під головуванням міністра закордонних справ України Леоніда Кожари та міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова відбудеться чергове, сьоме засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

В рамках засідання планується розглянути питання діяльності структурних органів Підкомітету, зокрема, підкомісій з питань боротьби з новими викликами та загрозами, прикордонного та консульського співробітництва, врегулювання регіональних конфліктів у контексті головування України в ОБСЄ, а також взаємодії на міжнародній арені.

Відео дня

Окрема увага приділятиметься економічній складовій українсько-російського партнерства, зокрема шляхам співпраці України з Митним союзом.

За підсумками заходу передбачається підписання підсумкового Протоколу засідання Підкомітету та Плану взаємодії між МЗС України та МЗС Росії на 2013 рік.

Департамент інформаційної політики МЗС України розпочинає акредитацію представників засобів масової інформації на висвітлення сьомого засідання Підкомітету з міжнародного співробітництва УРМК під головуванням міністрів закордонних справ України та РФ.

Засідання відбудеться в Чернівецькому Національному Університеті ім. Юрія Федьковича.

Також заплановано зустріч Л.Кожари та С.Лаврова з професорсько-викладацьким складом та студентами Чернівецького Національного університету ім. Ю.Федьковича.

Як повідомляв УНІАН, 3 січня міністр закордонних справ України Л.Кожара повідомив, що під час візиту до України міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова 13-14 січня 2013 року обговорюватимуться питання співпраці України з Митним союзом.

"13-14 січня до України прибуває міністр закордонних справ (Російської Федерації - УНІАН). Ці перші місяці ми активізуємо діалог з РФ щодо форматів співпраці України з МС не будучи членом Союзу", - сказав Л.Кожара. При цьому він не деталізував, які додаткові питання виноситимуться на обговорення під час візиту С.Лаврова до України. "Це (порядок денний візиту - УНІАН) узгоджується", - сказав Л.Кожара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

МЗС вважає образливим коментар російського дипломата про відносини Києва з МС

Питання співробітництва України та Митного союзу обговорять у Києві 13-14 січня

Азаров вважає, що і ЄС, і МС засновані на принципах СОТ