Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції доручив розробити узгоджену заяву ВР щодо євроінтеграційних прагнень України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі комітету, відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні комітету, який вирішив винести на розгляд парламенту узгоджений проект заяви Верховної Ради України щодо євроінтеграційних прагнень держави. У зв'язку з цим авторам 4-х проектів запропонованих заяв та іншим предстаникам фракцій парламенту доручили розробити спільний узгоджений текст такої заяви.

Крім того, ухвалили рішення про створення в рамках Комітету ВР з питань європейської інтеграції підкомітетів та рішення щодо формування делегацій Верховної Ради, діяльність яких забезпечується Комітетом ВР з питань європейської інтеграції (КПС та ЄВРОНЕСТ).

Відео дня

За словами голови комітету Григорія Немирі, 2013 рік є вирішальним для відносин нашої держави з Європейським Союзом. "Угоду про асоціацію між ЄС та Україною було парафовано, її залишилося підписати та виконати чіткі, зрозумілі умови ЄС, необхідні для цього", - наголосив він. "Хоча відносини Україна-ЄС є дорогою з двостороннім рухом, зараз м'яч перебуває на боці України", - додав Г.Немиря.

Як нагадали у комітеті, відповідні вимоги ЄС були викладені у грудні минулого року у висновках Європейської ради (10.12.12) та у резолюції Європарламенту (13.12.12). Вони стосуються питань вибіркового правосуддя в Україні, виборчих питань та реформування судової і правоохоронної систем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Митний союз для України стає ще ближче