Кабінет Міністрів України пропонує зробити жорсткішою відповідальність чиновників контролюючих органів за порушення при проведенні перевірок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва Михайло Бродський на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

За його словами, відповідний законопроект, який передбачає штраф при першому порушенні у розмірі 850 - 1700 грн і при другому, – 2500 грн, було схвалено в середу, 17 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів.

Відео дня

«Я пропонував перший раз – штраф, вдруге – звільнення. На жаль, такий варіант не пройшов, і у нас перший раз – це один штраф 850 - 1 700 грн, другий раз – збільшується штраф до 2 500 грн, і ми можемо подати пропозицію керівництву про звільнення цього чиновника», - сказав М.Бродський.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство доходів і зборів України має намір у другому кварталі 2013 р. скоротити кількість перевірок на 15% порівняно з аналогічним показником минулого року - до 1,4 тис. суб'єктів господарювання.

Ініціатива поступового скорочення перевірок і використання електронного аудиту наразі обговорюється з підприємцями.

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко підписав план-графік проведення податкових перевірок у ІІ кварталі 2013 року, в якому збережено тенденцію до їх скорочення. При цьому за результатами першого кварталу планові перевірки скоротилися на 24%. У 2012 році об'єктами перевірки стали 8 тис. підприємств усіх форм власності.