У «Киевстара» начались проблемы со связью в Крыму / Фото УНИАН

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

«У зв'язку з неможливістю використовувати на тимчасово окупованій території АР Крим гривню для розрахунків, у компанії виникають труднощі при здійсненні розрахунків з партнерами, зокрема - розрахунків за оренду і електроенергію», - сказано в повідомленні.

За даними компанії, у зв'язку з цим на території півострова виходить з ладу устаткування і базові станції. При цьому кількість знеструмленого устаткування поступово збільшується.

Відео дня

«Зазначені обставини не можуть бути усунені зусиллями компанії. Проте, зі свого боку ми докладаємо всіх зусиль для збереження якісного покриття і вибачаємося перед абонентам за незручності», - зазначає прес-служба.

Читайте такожЗМІ: МТС почав продаж російських sim-карт в Криму

Як повідомляв УНІАН, 16 березня за військової й політичної підтримки Російської Федерації в АР Крим відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади 96,77% тих, хто взяв участь у голосуванні висловилися за приєднання Криму до Росії.

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою - Республікою Крим – і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта зі статусом республіки.

З 1 червня українська гривня стала іноземною валютою в окупованому Росією Криму і з цього дня всі розрахунки проводяться на півострові в російських рублях.

Читайте також«Київстар» змінив президента

Довідка УНІАН. «Київстар» - найбільший український оператор мобільного зв'язку, заснований у 1994 році. Компанія надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку і широкосмугового доступу в інтернет.

Об'єднана база клієнтів «Київстар» складає більш як 25 млн. осіб.

Акціонером оператора є міжнародний холдинг VimpelCom.