Заборгованість по субсидіях погашена більш ніж на 80% - Мінфін / фото УНІАН

Заборгованість на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг погашена більш ніж на 80%.

Читайте такожСума субсидій на комуналку скоротилася в 4,5 раза

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства фінансів України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на 26 лютого субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг перерахована у сумі 18,368 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, у середині лютого Мінфін пообіцяв, що об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи (ОСББ/ЖБК) до кінця лютого 2018 року отримають відшкодування боргів за пільгами та субсидіями за 2017 рік на свої поточні банківські рахунки, а відкриті для цих цілей казначейські рахунки будуть закриті.

Уряд схвалив зміни механізму монетизації субсидій, що вирішують проблемні питання, які виникли в учасників процесу з початку введення нової системи розрахунків за субсидіями з 1 січня цього року.

Тепер розрахунки за квартирну плату (утримання будинків, споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком та інші послуги будуть здійснюватися на підставі інформації управлінь соцзахисту щодо нарахованих пільг і субсидій. Кошти Казначейство перераховуватиме на рахунки в банківських установах.