фото 5.ua

Уряд ухвалив рішення про створення реєстру одержувачів субсидій, який дозволити зробити механізм отримання субсидій більш прозорим і контролювати ефективність виплат з державного бюджету.

Читайте такожМінфін пообіцяв погасити борги за субсидіями протягом двох місяців

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу без обговорення.

Відео дня

"Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій створений в Україні вперше в історії української незалежності. Доступ до реєстру буде відкритий тільки для Мінсоцполітики та місцевих органів соціального захисту населення для призначення субсидій", - прокоментував рішення Кабміну Міністерство соціальної політики.

Міністерство відзначило, що реєстрація субсидиантов дозволить ефективно контролювати кожну гривню, виділену з державного бюджету на допомогу населенню в оплаті комунальних послуг, підвищити адресність допомоги і ефективність програми субсидій.

Як зазначив під час засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман, реєстр сприятиме збільшенню прозорості виплат.

«Він абсолютно чітко сприятиме прозорості всіх субсидіантів у країні. У цьому питанні ми повинні навести порядок», - сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, раніше Мінфін заявляв, що обсяг виплачених державою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не відповідає обсягу спожитих енергоресурсів. Міністерство хоче зрозуміти і контролювати, як використовуються кошти платників податків на програму пільг і субсидій. За його словами, на даний момент міністерство не знає, за що платить.