Информацию о собственниках недвижимости можна будет узнать в интернете / fotokanal.com

Майбутня парламентська коаліція пропонує протягом першого кварталу 2015 року внести зміни в Закон «Про Державний земельний кадастр» з метою забезпечення вільного доступу в інтернеті до інформації про земельні ділянки та їхніх власників.

Про це йдеться у робочому варіанті проекту Коаліційної угоди, яка буде підписана між представниками політичних сил, які увійшли до нового складу Верховної Ради за результатами позачергових виборів.

Читайте такожНова Рада має намір змусити платити податок на нерухомість усіх українців

Відео дня

«Внести зміни в Закон про «Державний земельний кадастр» з метою забезпечення вільного доступу в інтернеті до інформації про земельні ділянки, у тому числі про власників прав на них. Забезпечити виконання положення законодавства про доступ в нтернеті до інформації про об'єкти прав на нерухомість», - сказано у проекті Коаліційної угоди.

Крім того, згідно з текстом проекту угоди, нова коаліція в Раді повинна буде внести зміни в законодавчі акти України щодо створення незалежного органу державного нагляду у сфері забезпечення права щодо доступу до публічної інформації.

Як повідомляв УНІАН, 14 жовтня Верховна Рада України прийняла у другому читанні і в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб і публічних діячів».

Документ встановлює механізм виявлення кінцевого вигодонабувача юридичних осіб, а також вільного доступу до Державного реєстру майнових прав на нерухомість. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, прийняття даного законопроекту дасть змогу громадянам України отримувати інформацію про власників усього нерухомого майна у країні.