Ілюстрація REUTERS

Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) почало моніторинг готелів у Києві через різке зростання цін перед фіналом Ліги чемпіонів.

Читайте такожУЄФА призначив бригаду арбітрів на фінал Ліги чемпіонів в Києві

Про це повідомив голова Київського обласного теруправління АМКУ Олексій Хмельницький на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Чесна конкуренція повинна давати можливості, а не створювати перешкоди. Через ажіотаж, викликаний повідомленнями про підвищення цін готелів на період проведення фіналу Ліги чемпіонів, Київське територіальне відділення АМКУ почало офіційний моніторинг ринку надання готельних послуг у Києві. Станом на сьогодні зарано говорити про можливу змову або навіть відкриття справи - інформації недостатньо», - написав він.

Хмельницький висловив сподівання, що ціни стабілізуються завдяки ринковим механізмам, оскільки попит рухає не лише ціною, але й пропозицією. «Підняття цін під час спортивних подій - звичайна практика для ринкових відносин, але підйом на сотні відсотків - ненормальна ситуація», - наголосив він.

Довідка УНІАН. Напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА, який пройде в Києві 26 травня, виник неабиякий ажіотаж на бронювання номерів у готелях і оренду квартир. Скориставшись ситуацією, багато власників готелів і орендодавці підняли ціни на проживання. Так, на міжнародному ресурсі Booking ціни за добу, 26-27 травня, на номери в готелях, розташованих у центральних районах міста, коливаються від 50 тисяч до 190 тисяч грн. Готелі подалі від центру можна знайти за 5-7 тисяч грн.