Ілюстрація REUTERS

Цього року планується завершити будівництво 129 казарм поліпшеного планування для військовослужбовців за контрактом.

Читайте такожВійськовим-контрактникам компенсуватимуть оренду житла

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу щодо реалізації наймасштабнішого за часів незалежності України проекту будівництва житлових комплексів для військовослужбовців за контрактом повідомив заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України полковник Олександр Чергінець.

Відео дня

Він зазначив, що на будівництво казарм поліпшеного планування для контрактників цього року в бюджеті Міністерства оборони передбачено майже 2.3 млрд грн.

"1 млрд з цієї суми - це кошти, які надійшли на рахунки Міністерства оборони України від конфіскованого майна", - зауважив Чергінець.

Полковник додав, що будівництво вже організоване на території військових містечок по всій Україні.

"Загалом планується збудувати 184 об'єкта загальною кількістю 23 тисячі ліжкомісць у 21 області України", - сказав Чергінець.

За його словами, на сьогодні вже розпочато процедури закупівель по 182 об'єктам.

Середня очікувана вартість однієї казарми, відповідно до експертних звітів, додав Чергінець, - 17.3 млн грн.

"Середня вартість згідно укладених договорів склала 15.3 млн грн... Економія за допомогою Prozorro склала майже 2 млн грн на одному об'єкті", - зауважив представник ЗСУ.

Водночас, загальна економія за результатами торгів по 129 об'єктам, по яким вже укладено договори, складає 272.2 млн грн.

"Загальна кількість вже розпочатих робіт - 124 об'єкта. На 11 об'єктах вже завершено перший етап будівельних робіт", - повідомив Чергінець.

Водночас, він зауважив, що термін будівництва однієї казарми складає 210 днів.

"На цей рік ми плануємо ввести, завершити будівництво зазначених 129 об'єктів, що складає 2/3 від загальної кількості казарм... І наступне, в середньому десь 50-60 об'єктів, ми плануємо ввести в ексалуатацію в межах першого півріччя наступного року", - повідомив Чергінець.