У Кабміні розповіли субсидиантам, як отримати "живі" гроші за зекономлений газ / фото УНІАН

Субсидіантам для отримання компенсації в розмірі 700 грн за зекономлений взимку газ необхідно до 1 вересня подати заяву в управління соцзахисту населення, на підставі якого здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Читайте такожДержстат підрахував борги українців за комуналку

Про це повідомляється на урядовому сайті, присвяченому енергоефективності.

Відео дня

"Так само, як і минулого року, під монетизацію підпадає зекономлений домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що інформацію про наявність економії кожен одержувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу або електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Як повідомляв УНІАН, виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидій здійснюється урядом вдруге. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій. Минулого року грошову винагороду від уряду за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських сімей.