Статутний капітал Фонду енергоефективності збільшений відразу на 1,5 мільярда / фото УНІАН

Кабінет міністрів України збільшив до 1,6 мільярда гривень статутний капітал Фонду енергоефективності, робота якого дозволить профінансувати проекти зі скорочення споживання енергоресурсів у промисловості та в житловому секторі.

Читайте такожКабмін визначив, які будівлі не підлягають перевірці на енергоефективність

Відповідні рішення було прийнято в ході засідання уряду в четвер.

Відео дня

Як уточнили УНІАН у прес-службі Мінрегіону, статутний капітал Фонду енергоефективності збільшений на 1,5 мільярда гривень.

"Збільшення статутного капіталу дасть можливість працювати над структурою (Фонду енергоефективності - УНІАН). Але ми вже готуємося до конкурсу в наглядова рада, у який увійдуть два представника Кабінету міністрів, один незалежний представник від наших донорських організацій, і дві особи будуть відібрані на незалежному конкурсі", - сказав у ході засідання уряду віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня Кабмін зареєстрував як юридична особа "Державна установа "Фонд енергоефективності" і призначив виконуючою обов'язки директора фонду Юлію Головатюк-Унгуряну.

На початку червня 2017 року Верховна Рада прийняла закон про створення в Україні Фонду енергоефективності.

У проекті держбюджету на 2018 рік передбачено, що загальний обсяг інвестицій в програми з енергоефективності складе 1,6 мільярда гривень, з яких 400 млн грн будуть спрямовані на програму "теплих" кредитів, а решта (1,2 мільярда гривень) – на фінансування Фонду енергоефективності. Частину з цих коштів (100 мільйонів євро) буде надана міжнародними донорами - урядом Німеччини та Європейською комісією.

Наприкінці березня Кабмін затвердив положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, а в травні - порядок його формування.