Причиною подорожчання опалення в Україні стало зростання ціни на газ на 23% / фото УНІАН

Тариф на опалення для побутових споживачів у зв'язку з подорожчанням природного газу може збільшитися на 17,1%, йдеться у відповіді Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на інформаційний запит УНІАН.

Читайте такожНацкомісія схвалила підвищення тарифу на тепло для киян на чверть

"За попередніми розрахунками НКРЕКП, зробленим з урахуванням вимог чинного законодавства, для ліцензіатів комісії тарифи на теплову енергію для потреб населення збільшаться в середньому на 17,1%", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що при цьому середня вартість послуги централізованого опалення (зокрема, для двокімнатної квартири) збільшиться з 975 до 1136 гривень і таким чином зросте у порівнянні з попередньою на 161 гривню.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" пропонує з 1 грудня 2018 року підвищити тариф на виробництво на своїх ТЕЦ теплової енергії для потреб населення на 32% - до 1038,8 гривні за 1 Гкал.