Відтепер нові будинки в Україні будуть тільки з пандусами / фото УНІАН

4 грудня депутати Верховної Ради у першому читанні підтримали законопроект, який передбачає заборону вводити в експлуатацію новозбудовані житлові будинки та громадські об'єкти без облаштування безбар'єрного простору.

За відповідний законопроект про №7370 про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" проголосувало 230 народних депутатів, пише 24 канал.

Читайте такожМінрегіон визначив параметри облаштування паркомісць для людей з інвалідністю

Відео дня

Цей проект закону має на меті регулювати посилення посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.

Як пояснив заступник глави Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе, законопроект пропонує заборонити вводити в експлуатацію новозбудовані житлові будинки та громадські об’єкти, якщо у них не передбачені пандуси чи інший безбар'єрний простір.

Урядовець анонсував вже затверджені Міністерством нові державні будівельні норми (ДБН) "Інклюзивність будівель і споруд", який має вступити в дію уже навесні 2019-го.

Нагадаємо, з 1 грудня 2018 року в Україні вступили в дію нові державні будівельні норми (ДБН) щодо фасадної теплоізоляції.