У Чернівецькому університеті скасували заняття через відсутність опалення / фото Марина Григоренко

У Чернівцях через відсутність теплопостачання сьогодні скасували заняття у всіх 17-ти корпусах Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив ректор вузу Степан Мельничук.

Читайте такожНацкомісія схвалила підвищення тарифу на тепло для киян на чверть

Відео дня

За його словами, 5 грудня після обіду в усіх приміщеннях університету було відключено газ. Як зазначили в компанії «Чернівцігаз», це пов’язано з тим, що підприємство не отримало підтвердження обсягів споживання газу на грудень.

Водночас Мельничук зазначив, що «навчальні пари ніхто не відміняв, проте ректорат рекомендував керівникам факультетів відпускати студентів, якщо в аудиторіях холодно». Таким чином, сьогодні викладачі всіх факультетів відпустили студентів із занять.

«Є тепліші аудиторії, а є холодніші. Ми ж наполягаємо, щоб при мінусовій температурі студентів відпускали додому», - повідомив Мельничук.

Він висловив сподівання, що проблема вирішиться до завтра, 7 грудня. Водночас Мельничук заявив, що ця проблема виникла не з вини університету.

«Це не нашого рівня проблема. Це проблема між компаніями, які постачають і транспортують газ. Одні не подали ліміти споживання газу, і зараз вони чубляться. Якщо сьогодні до 14.00 не з’явиться газ, то будемо змінювати постачальника», - додав ректор.

Загалом же «Чернівцігаз» через цю причину відключив від газопостачання 10 установ по всій Чернівецькій області, у тому числі й у двох підрозділах Чернівецької міськради – у відділі економічного розвитку громад та управлінні фізичної культури. Як повідомили кореспонденту УНІАН співробітники цих підрозділів, вони увімкнули на роботі електрообігрівачі.

Довідка. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича є найбільшим вищим навчальним закладом Чернівецької області. Він складається з 13-ти факультетів, одного коледжу та інституту. Навчальний процес відбувається у 17-ти корпусах вузу. Загальна кількість студентів, які навчаються на стаціонарній формі – приблизно 11 тисяч.