Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів схвалив законопроект про надання можливості передачі деякого майна з державної в комунальну власність за рішенням уповноваженого органу управління майном.

Читайте такожФонд держмайна перевиконав річний план з оренди на 40%

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду, повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відео дня

"18 грудня Уряд ухвалив ініційований Мінекономрозвитку законопроект, який спрощує правила передачі деяких об’єктів з державної у комунальну власність. В разі ухвалення змін до Закону України “Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності“, передача деякого майна у комунальну власність відбуватиметься за рішенням уповноваженого органу управління майном (без рішення Кабінету Міністрів)", - йдеться в повідомленні.

Так, органи управління держпідприємствами зможуть самостійно передавати в комунальну власність об'єкти житлового фонду (гуртожитки, житлові комплекси і/або їх частини) та інші об'єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, установи культури (крім кінотеатрів), фізичної культури і спорту, охорони здоров'я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек), соціального забезпечення (дитячі оздоровчі табори), які перебувають у повному господарському віданні або оперативному управлінні державних підприємств.

Також Мінекономрозвитку пропонує доповнити перелік об'єктів, які можуть безоплатно передаватися з державної в комунальну власність об'єктами інженерної інфраструктури електроенергетики (зокрема, трансформаторні підстанції та електричні мережі). Таке рішення дозволить уникнути ситуацій, коли житловий фонд передається в комунальну власність, отримує електроенергію від трансформаторної підстанції, що належить іншому органу управління державним майном.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував місцевим радам прийняти в комунальну власність державні теплоелектроцентралі, які обслуговують жителів цих міст.