Наглядова рада Фонду енергоефективності обрала свого голову / фото УНІАН

Головою наглядової ради українського Фонду енергоефективності обрано поляк Анджея Райкевіча.

Читайте також"Теплими кредитами" вже скористалося півмільйона сімей - віце-прем'єр

Як повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, таке рішення було ухвалене на першому засіданні наглядової ради фонду, яке відбулося 17 грудня.

Відео дня

Відзначається, що наглядова рада ухвалила й інші важливі рішення щодо діяльності Фонду енергоефективності.

« Зокрема, затверджено Регламент проведення засідань Наглядової ради; визначено порядок відбору членів Дирекції та керівника підрозділу внутрішнього аудиту; схвалено план роботи на 2018 рік та перший квартал 2019 року. Наступний важливий крок — оголошення конкурсу з відбору менеджменту», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що до складу наглядової ради Фонду енергоефективності вже призначено 4-х осіб. «Два незалежних члени, яких було обрано на конкурсному відборі, два – представники від Уряду. Наразі очікується визначення представника від Європейського Союзу», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про створення в Україні Фонду енергоефективності.

Наприкінці березня 2018 року Кабмін затвердив положення про наглядову раду Фонду енергоефективності, а в травні - порядок його формування.

Кабмін зареєстрував юридичну особу «Державна установа «Фонд енергоефективності» 25 липня і призначив виконувачем обов'язків директора фонду Юлію Головатюк-Унгуряну.

У держбюджеті на 2018 рік передбачено, що загальний обсяг інвестицій в програми з енергоефективності становитиме 1,6 млрд грн, з яких 400 млн грн будуть спрямовані на програму «теплих» кредитів, а решта (1,2 млрд грн) - на фінансування Фонду енергоефективності . Частина з цих коштів (100 млн євро) буде надана міжнародними донорами - урядом Німеччини і Європейською комісією. Вчора, 17 грудня, в рамках П'ятого засідання Ради асоціації між Україною та ЄС було підписано фінансову угоду про надання Європейським Союзом другого траншу в 54 млн євро на підтримку Фонду енергоефективності.