У застройщиков нужно проверять разрешение на строительство / Фото УНИАН

Державна архітектурно-будівельна інспекція України (Держархбудінспекція) рекомендує громадянам перевіряти у відомстві наявність дозволів на будівництво у забудовників, аби не постраждати від дій шахраїв.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Держархбудінспекції, про це сказав голова відомства Максим Мартинюк.

«Щоб не стати жертвами шахраїв, рекомендую заздалегідь звертатися в Держархбудінспекцію і перевіряти у забудовника дозволу на будівництво певного об'єкту. Це можна перевірити самостійно через відкритий Реєстр дозвільних документів або звернувшись до Держархбудінспекції за консультацією», - сказав Мартинюк.

Відео дня

Він також зазначив, що купуючи житло за ціною суттєво нижчою від ринкової, треба бути особливо обережним, адже за цією дешевизною також часто ховаються шахраї. Тому вклавши гроші в таке будівництво, є ризик втратити всі заощадження, а квартири так і не одержати.

Читайте такожЯценюк хоче добудувати готові на 80% будинки для розміщення переселенцівЯк повідомляв УНІАН, наприкінці січня співробітники правоохоронних органів зупинили будівництво в Києві чотирьох житлових комплексів і вилучили будівельну техніку через відсутність у забудовників дозвільної документації. Так, правоохоронці зупинили будівництво житлових комплексів «Перлина Троєщини», «Сосновий бір», «Східні ворота» і «Мозаїка».