Яценюк дал поручение руководителям ОГА  / grim.in.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив керівникам обласних державних адміністрацій впродовж двох тижнів провести роз'яснювальну роботу на місцях про механізм отримання субсидій.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне доручення він дав у ході селекторної наради у Кабінеті міністрів.

"Берете, шановні керівники обласних адміністрацій, презентацію, яка підготовлена Міністерством соціальної політики. Протягом двох тижнів. Персональне доручення кожному керівнику ОДА, я підкреслюю - керівнику, не заступнику, не помічнику, не начальнику обласного управління. Самі, по-перше, розберетеся, а по-друге, ви самі виходите до людей на місцеве телебачення, до преси, і конкретно пояснююте, який механізм отримання субсидій для людей", - сказав Яценюк.

Відео дня

Він доручив також зібрати керівників районів, щоб вони на своєму рівні жуирналістам пояснили механізм надання субсидій.

Читайте такожСубсидії зможуть отримати до 12 мільйонів українців

Мерам, сільським головам разом з керівниками ОДА і районних адміністрацій Яценюк доручив забезпечити, "щоб до кожної хати дійшла інформація, що 25 млрд грн, які уряд має на компенсацію росту цін і тарифів на газ і електроенергію, дійдуть до сім'ї, яка цього потребує".

За словами Яценюка, він має отримати звіт регіональних ЗМІ про відповідні прес-конференції керівників обласних та районних держадміністрації.