Фото УНИАН

Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об’єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель державної і комунальної власності, на яких ці об’єкти розташовані (реєстраційний номер 1128). 

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосував 271 народний депутат із 334 зареєстрованих в сесійній залі.

Даним законом вносяться зміни до Земельного кодексу України, якими передбачено віднести до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, землі під об’єктами інженерної інфраструктури міжгосподарських меліоративних систем, які перебувають у комунальній власності. Крім того, передбачено віднести до земель державної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, землі під об’єктами інженерної інфраструктури загальнодержавних та міжгосподарських меліоративних систем, що перебувають у державній власності.

Відео дня

Читайте такожГромадськості відкриють доступ до даних про квартири та машини чиновників

Крім того внесено зміни до Закону України «Про приватизацію державного майна». Ними передбачено, віднести до об’єктів, які мають загальнодержавне значення і не підлягають приватизації водосховища і водогосподарські канали комплексного призначення, гідротехнічні захисні споруди, об’єкти інженерної інфраструктури загальнодержавних та міжгосподарських меліоративних систем.