Фото ABCnews

Оболонський особняк колишнього президента України Віктора Януковича виставлений на продаж за $1,3 млн (28,96 млн грн).

Про це повідомляє видання ABCnews з посиланням на ріелтора, яка займається продажем об'єкта.

За її словами, продається будинок без ремонту і вимагає значних додаткових капіталовкладень. Тим не менш, як повідомила ріелтор, у них вже є потенційний покупець. «Ми зараз покази ніякі не робимо, у нас є вже покупець», - відреагувала вона на спробу дізнатися про об'єкт більше.

Відео дня

Читайте такожУ Яценюка підготували законопроект про конфіскацію активів оточення Януковича

Оголошення про продаж котеджу з'явилося у відкритому доступі ще на початку червня. У ньому сказано, що площа триповерхового будинку – 1200 кв. м, площа ділянки – 8 соток. «Будинок високого рангу ... розташований у престижній частині Оболонського району і є складовою частиною елітного містечка, доступ на територію якого можливий лише мешканцям або гостям», — наводяться в оголошенні характеристики об'єкта.

Об'єкт являє собою ділянку з двома спорудами: житловий будинок та будинок для охорони та обслуговуючого персоналу. На території об'єкта передбачені паркувальні місця, внутрішній дворик, а також прямий вихід на Оболонську набережну і до Гольф-клубу.

Основна будівля складається з цокольного поверху, на якому розташовані спортзал, аквазона та технічні приміщення, 2 житлові поверхи з різними за розміром спальнями, кабінетами та вітальнями, а також мансарди з зимовим садом та ігровими кімнатами (карткові столи, більярд тощо).

На цокольному поверсі обладнана і запущена автономна котельня, зроблена розводка опалення по будинку. Також на цокольному поверсі основної будівлі закінчені первинні роботи зі створення аквазони.

Читайте такожМінфін очікує повернення до бюджету присвоєних Януковичем 1,3 мільярда доларів

Нагадаємо, що будинок на Оболонській набережній, 33, протягом декількох років вважався приналежним родині Віктора Януковича, хоча в ньому ніхто не жив (про це свідчить і стан будинку «після будівельників»). У січні 2015 року, за даними «Наші гроші», будинок не був заарештований, тому його змогли переоформити на нового власника — Ростом'яна Артура Хачатуровича. Видання пов'язує нового власника з Януковичем. До цього будинок і земля були оформлені на ТОВ «Київбуджитло», яке в свою чергу, належить ТОВ «Дім Лісника», — відоме своєю прямою співпрацею з іншими об'єктами нерухомості, що належали родині Віктора Януковича.

Про потенційного покупця нічого не відомо. Експерт із нерухомості Ярослав Цуканов вважає, що ним може бути як один з небагатьох заможних людей, які можуть собі сьогодні дозволити таку покупку, так і підставна особа, необхідна для подальшого «очищення» юридичної історії об'єкта.