Фото УНИАН

Ціни на будівельно-монтажні роботи (БМР) в Україні в січні-серпні 2015 року порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 28%, повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно з повідомленням, підвищення цін на БМР за підсумками 8 місяців 2015 року зафіксовано у всіх сферах будівництва.

За даними Держстату, найбільше зросли ціни на будівельно-монтажні роботи у сфері будівництва трубопроводів, комунікацій та ліній електропередач – на 36%, а також інших інженерних споруд – на 33,1%. Найменше збільшилася вартість будівельно-монтажних робіт у сфері будівництва житлових будинків – на 25,8%.

Відео дня

При цьому вартість БМР в серпні 2015 року порівняно з липнем знизилася на 0,2% (у липні зростання до червня становило 0,3%).

У Держстаті зазначили, що найбільше зниження цін на БМР у серпні зафіксовано на зведення інших інженерних споруд – на 1,4%. При цьому, у сфері будівництва житлових будинків ціни зросли на 0,3%.

За інформацією Держстату, дані наводяться без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частині зони проведення антитерористичної операції.

Читайте такожУ Києві нарахували майже 500 об'єктів незаконного будівництва

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, ціни на будівельно-монтажні роботи (БМР) за підсумками перших 7 місяців порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 28,4%. За даними Держстату, ціни на будівельно-монтажні роботи в Україні в I півріччі 2015 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 28,2%, а в 2014 році порівняно з 2013 роком зросли на 9,5%.